Thursday, 2 May 2013

About Mirai NikkiSalam semua..pada kali ini amy nak share ngan  kawan2 tentang sebuah drama jepun yang diadaptasi daripada sebuah manga iaitu “Mirai Nikki”.


Mirai Nikki adalah drama yang menceritakan tentang 7orang yang menerima telefon bimbit yang dipaparkan dengan aplication diari masa hadapan. 

Telefon bimbit yang mempunyai application diari masa hadapan


Diari ini boleh memberitahu orang apa yang akan berlaku dalam tempoh beberapa minit atau jam. Pada mulanya ia adalah hanyalah sekadar sebuah permainan yang menyeronokkan tetapi kemudian diari tersebut mula bertukar menjadi satu permainan yang menakutkan dengan memberitahu mereka bila mereka akan mati. Kemudian mereka barulah sedar bahawa mereka hanyalah sebagai alat bagi permainan tersebut tapi sudah terlambat mengetahuinya. Mereka juga terkejut apabila mendapati bahawa mereka sebenarnya diperalatkan untuk membunuh sesama sendiri dan pemenangnya akan berpeluang untuk mencipta dunia mereka sendiri.        

Scene ayah Ayata Shino mati dibunuh gara2 henset diari masa hadapan

 

My Personal Thought 

Bagi saya cerita ni ok la.. bagi amy lakonan bagi watak Arata Shino ok..tap amy tak berkenan dengan watak heroin, Yuno. Bagi amy,dia tak perlu untuk mengikut watak heroin daripada manga. Or maybe, watak Yuno tak sesuai dengan pelakon wanita tersebut.            


No comments:

Post a Comment